divendres, 22 d’abril del 2011

Albion (Babyshambles)

Pete Doherty es el paradigma actual d'una autèntica rock-star. Qui sinó representa millor que ell el clàssic esperit del sex, dugs and r'n'r?. I la seva sobreexposició mediàtica per l'affaire amb la top-model Kate Moss (amb la famosa foto esnifant cocaïna) i pels repetits problemes amb les drogues i la justícia no ens ha de fer perdre de vista que, malgrat el seu caràcter caòtic i indomable, es un dels músics amb més talent del panorama indie-rock actual.
Fins que la inevitable lluita d'egos amb Carl Barât va engegar en orris el projecte, va gravar amb The Libertines els magnífics Up The Bracket (2002) i The Libertines (2004), per continuar desprès liderant, indiscutiblement i ara sense oposició, els  BABYSHAMBLES, amb qui ha editat aquest Down In Albion (2005) i Shotter's Nation (2007), per presentar-se definitivament amb el seu nom i (amb un signe de maduresa?) abandonant el diminutiu Pete per publicar amb el nom sencer, Peter Doherty, el no menys interessant Grace/Wasterlands (2009).
Tot aquest historial el va repassar el passat dilluns en el concert de la sala Apolo de BCN en el que, acompanyant-se només amb una guitarra acústica, l’enfant terrible del rock va oferir una de les seves característiques desmanegades, caòtiques... i etíliques actuacions, que va rematar amb una versió d’un tema objecte d’una futura CdD, el Psycho Killer dels  Talking Heads.
Down In Albion es un disc excessiu en molts aspectes: excessivament llarg, irregular, desordenat, capriciós, impulsiu...fidel reflex del talent però també dels defectes del seu autor, no es un disc perfecte, però està farcit de magnífics temes, com Fuck Forever (una mena d'antítesi del Live Forever dels Oasis), 8 Dead Boys o la CdD d'avui, Albion.
Es tracta d'una de les cançons preferides de l'autor, en la que, desprès d'un llarg minut d'introducció, intenta resumir continguda i reflexivament la “empanada mental” que sustenta la seva novel·lesca existència, avançant sempre pel fil d'una indecisió: la mort o la glòria.
 - BABYSHAMBLES. Albion. Down In Albion (2005).




Vídeo afegit posteriorment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada