divendres, 28 de febrer del 2014

Tell Her This (Del Amitri)

DEL AMITRI han tornat! Aquest grup de pop-rock amb llunyanes influències folk, format a Glasgow (Escòcia) pel compositor principal, cantant i baixista Justin Currie i el guitarrista i també compositor Iain Harvie,  va gaudir d'una bona reputació als anys 90, amb discos com Waking Hours (1989), Change Eveything (1992) o Twisted (1995), el més comercial de la seva discografia i amb el que van obtenir reconeixement internacional i que va ser "Disc del mes" del nostre  Fire St. Disc-Club (vegeu aquí). 
La seva popularitat al país natal va ser tan gran que els van encarregar la cançó oficial de la Selecció d'Escòcia per al Campionat Mundial de Futbol de França 1998 (que van guanyar el amfitrions contar el Brasil, per cert) però, a partir del següent disc, Some Other Sucker's Parade (1997), va anar minvant i el 2002 ho van deixar, tot i què Currie ha seguit en actiu, publicant tres interessants discos més en solitari.
I ara, dotze anys després, han tornat amb un debut espectacular al nou estadi (inaugurat el setembre de 2013) Hydro de Glasgow, el resultat del qual desconec en el moment en que estic escrivint aquest post, i tenen programada posteriorment una gira pel Regne Unit sense que em consti si tenen previst deixar-se caure per les nostres contrades.
Per a CdD he escollit un tema de Twisted, disc que combina perfectament les guitarres acústiques amb les elèctriques, conservant la sensibilitat melòdica marca de la casa i del que destacaria peces com Here And Now, Roll To Me (el hit més conegut), la preciosa balada Driving With The Brakes On o, la meva preferida, Tell Her This, en la que el l'autor, després d'una mala nit en la que va beure massa, li demana a la noia (Tell Her This) que no se'n vagi...que no plori...que no ho pot suportar sense ella...i que l'únic que desitja es besar-la...per acabar dient-li que alguna cosa a la seva ment es bloqueja de tant en tant:

                         Tell her something in my mind
                         Freezes up from time to time

Preciosa!!!

- DEL AMITRI. Tell Her This. Twisted (1995).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada