divendres, 26 de setembre del 2014

Powder Blue (Elbow)

La recent publicació de The Take Off And Landing Of Everything (2014), el seu sisè disc, gravat als estudis Real World de Peter Gabriel, ha posat de nou d'actualitat als ELBOW, una de les bandes més infravalorades de la darrera dècada.
Aquesta formació britànica, liderada pel cantant i compositor Guy Garvey, s'ha mantingut estable des de que van començar a actuar a l'institut, com a deu anys abans de llançar el primer àlbum, Asleep In The Back (2001), obra que em va captivar, fins i tot més que The Seldom Seem Kid (2008), el quart i més reeixit de la seva discografia. El seu estil, dintre del rock alternatiu, es distingeix pel caràcter èpic i emotiu i, amb les seves virtuoses execucions instrumentals, complementades amb sumptuosos arranjaments orquestrals, assoleixen un nivell tan exquisit i subtil que alguns, incapaços de copsar tanta sofisticació, qualifiquen de pretensiós. Pitjor per ells, es clar que estem davant d'un grup relativament allunyat de modes i convencions basades en actituds contestatàries agressives i simples sinó davant d'una altra banda "de culte", amb un públic reduït però rabiosament fidel.
Per a CdD he escollit un tema de l'esmentat Asleep In The Back, un àlbum imponent, amb una atmosfera intensa i malenconiosa que funciona com un cos sòlid que, si un s'ha mentalitzat prèviament, es pot (m'atreveixo a dir "s'ha de") escoltar d'una seguida. Així hi trobarem el ressò de coneguts del blog com U2, Talk Talk, The Blue Nile o el mateix Peter Gabriel i d'altres que encara no han tingut CdD, com Radiohead, Joy Division o Coldplay, només és qüestió de parar bé l'orella.
Amb el tema Any Day Now el disc te un inici tan espectacular com és habitual a les seves obres, el que ja s'ha convertit en marca de la casa, però he preferit el track número 4, Powder Blue, que tracta sobre una parella amb problemes sentimentals, la part femenina de la qual pateix d'epilèpsia i, en un moment donat del text, ell li diu "I'm proud to be one you hold when the shakes begin", que ve a ser com "Estic orgullós de ser el que tens quan els tremolors (epilèptics s'entén) comencin".
Més emocionant impossible!

 - ELBOW. Powder Blue. Asleep In The Back (2001).




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada